Boeterente aftrekbaar

Boeterente aftrekbaar

Boeterente aftrekbaar – Als u uw hypotheek gaat oversluiten krijgt u waarschijnlijk te maken met een boeterente. Deze boeterente is een vergoeding of compensatie die u betaalt aan uw huidige hypotheekverstrekker omdat u uw overeenkomst vroegtijdig gaat beëindigen.

Boeterente aftrekbaar voor belasting

In principe ziet de belasting de boeterente als een extra vorm van rente die betaald is voor een hypotheek, ook al is het een boete. Hierdoor is de boeterente deels of geheel aftrekbaar voor belasting, mits de rente van uw hypothecaire lening ook aftrekbaar is. Dit is tevens het geval als de boeterente wordt doorberekend via rentemiddeling.

Uitsluitingen

Als uw lening voor een deel bestaat uit consumptief krediet mag u dat deel van de boeterente niet aftrekken. Ook als het bedrag van de boeterente mee wordt gefinancierd in de nieuwe hypotheek. Dit geld overigens ook voor de afsluitkosten voor de hypotheek als u deze laat meefinancieren in de nieuwe hypotheek.

Hypotheek oversluiten verstandig?

Bij het oversluiten van de hypotheek komen verschillende kosten kijken, daarom is het belangrijk om te kijken of deze kosten het oversluiten rechtvaardigen door een besparing op de lange termijn. Hierbij zijn de voorwaarden uiteraard ook van groot belang. Wilt u graag inzicht of het oversluiten van de hypotheek in uw specifieke situatie verstandig is? Vraag dan een vrijblijvend oordeel aan van onze specialist.

Persoonlijk contact

U kunt ook meer informatie vinden over hypotheek oversluiten op deze pagina

U kunt het teruggave-verzoek direct indienen bij de belastingdienst. Meer informatie over “boeterente aftrekbaar” vindt u op onderstaande pagina op de website van de belastingdienst: belastingdienst.nl