Hypotheek oversluiten zonder boete

Hypotheek oversluiten zonder boete

Kan ik mijn hypotheek oversluiten zonder boete te betalen?

Het antwoord op deze vraag is ja en nee.

We hebben al een ander artikel geschreven over het onderwerpen als “boeterente aftrekbaar”, “boeterente berekenen”. In dit artikel lees je meer over “hypotheek oversluiten zonder boete”.

Als je je hypotheek wilt oversluiten dan krijg je in vrijwel alle gevallen met een boete te maken. Deze boete of boeterente zul je aan je huidige hypotheekverstrekker moeten betalen omdat jij de overeenkomst wilt beëindigen als compensatie voor de gemiste inkomsten. Immer uw huidige bank zou nog lange tijd geld aan u verdienen en zal deze inkomsten dus mislopen als u vertrekt.

U kunt er dus vanuit gaan dat u altijd een boeterente betalen als u gaat oversluiten, er is geen bank die een uitzondering maakt. De reden dat wij ja en nee antwoorden is omdat oversluiten in de meeste gevallen toch voordeliger is,

Omdat de hypotheekrente laag staat zult u met een nieuwe hypotheek lagere maandlasten betalen, u kunt hier soms wel honderden euro’s of meer besparen. Hierdoor is uw voordeel zo groot dat u over de gehele looptijd uiteindelijk minder betaald, ondanks dat u bij oversluiten te maken krijgt met de kosten van het boeterentebedrag.

Wil u vrijblijvend een indicatie van uw nieuwe maandlasten en hypotheekkosten?
Dan kunt u vrijblijvend zelf uw hypotheek berekenen op deze pagina:

Wilt u vrijblijvend gebeld worden om te kijken wat uw mogelijkheden zijn?
Bezoekt u dan onderstaande pagina, en kies het moment wanneer het u uitkomt:

Wilt u direct 100% zekerheid? Start dan met een vrijblijvende aanvraag op deze pagina:

Of als u liever eerst vrijblijvend persoonlijk contact wilt:

Het gaat immers om het bedrag dat u onder de streep moet betalen voor uw hypotheek.